zaterdag 20 november 2010

Nederland Schreeuwt om cultuur en Zwolle en The Young Ones scheeuwen mee!

Zwolle - Op 20 november wordt er in heel Nederland actie gevoerd tegen het snoeiharde mes dat het kabinet Rutte in kunst en cultuur zet. Door het hele land verzamelen mensen zich om 16.00 uur op straat om zich te laten horen voor het behoud van kunst en cultuur in Nederland.

In Zwolle is de manifestatie op het Grote Kerkplein, voorafgegaan door processies die vertrekken van drie locaties aan de rand van de binnenstad en allen eindigen op het plein. Er wordt 20% gekort op cultuur, met als toegift een verhoging van 13% BTW op kaartjes voor concerten, beeldende kunst en voorstellingen. En dat terwijl de hele kunstenbegroting van het Rijk niet groter is dan de aanleg van een paar kilometer snelweg. Dat is geen bezuiniging, dat is afbraak van iets waar het gros van de Nederlanders van geniet.
Zwolle Schreeuwt Om Cultuur is onderdeel van de landelijke manifestatie Nederland Schreeuwt Om Cultuur en wordt georganiseerd en gedragen door Zwolse kunst en cultuurinstellingen. Een goed functionerende samenleving en een bloeiende economie zijn gebaat bij cultuur. Zwolle kan trots zijn op haar culturele rijkdom en het vele talent waarover de stad beschikt.

De casts van Jeroen de Grote en  Meisjesinternaat Vredestein zullen onderdeel zijn van de manifestatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten